Geplaatst op Geef een reactie

Custom made

Kelpie is een mythisch wezen uit de Schotse mythologie.

Het is een watergeest, die altijd leeft in de buurt van meren, moerassen en zeeën. Hij kan verschillende gedaantes aannemen. Meestal verandert hij in een paard, dan oogt hij heel normaal als een onschuldig paard. Als een argeloos mens op hem wil rijden, lopen de verhalen uiteen.

In het ene verhaal gunt hij de mensen een ritje, maar dan wel in het water. In het andere verhaal gaat hij ook in het water, maar dan om zijn berijder op te eten. Naast een paardengestalte wordt hij ook weleens afgebeeld als een mooie jonge vrouw, een jong rund, als mens met een paardenhoofd, paardenstaart en dito ledematen, of als een hippocampus, dat wil zeggen een paard met het achterlijf van een vis.

Dit paardje heb ik gemaakt op verzoek, als kado voor de maker van de tekening. Heel erg leuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *