Over mij

Hoi en welkom bij Skapa!

Met een achtergrond als re-enactor van de vikingperiode is het allemaal begonnen op historische evenementen. Met een paar lappen wol, want echte wol was moeilijk te vinden en wel wenselijk voor de kleding. Er was vraag na en er was enthousiasme. Ik ging van start, eerst samen, later alleen.

In de eerste jaren kwam ik vooral op vroeg middeleeuwse festivals en markten. De verkoopstand is dan ook, nog steeds, als zodanig ingericht. Ik pas daarmee in diverse plaatjes, van historische markten tot educatieve activiteiten en diverse festivals in binnen- en buitenland.

Ik sta nog steeds met 1 voet in de geschiedenis, maar inmiddels is er ruimte voor meer.

Mijn naam is Rian, ik ben degene bij wie je uitkomt als je een bericht stuurt via facebook of een mail of een bestelling plaats in de webshop. Ik ben ook degene die op de markten staat, al krijg ik daar vaak hulp, dus kun je ook heel goed iemand anders treffen.

Ik verkoop onder andere stoffen, vooral wol en linnen. De stoffen zijn bij uitstek geschikt om historische kleding mee te maken, denk daarbij aan IJzertijd tot late middeleeuwen. Maar natuurlijk kan iets moderns ook. Naast de stoffen nemen de garens een grote rol in:  wol en linnen in verschillende diktes, om mee te naaien, borduren, naaldbinden of weven.

In de loop van de tijd heb ik een aantal DIY pakketjes ontwikkeld, leer jezelf naaldbinden, met een instructieboekje, wol en benen naald bijvoorbeeld. Zo heb ik ook borduurpakketten samengesteld omdat ik het heerlijk vind om te ‘schilderen met een draadje’ maar klaar was met het eeuwige tellen van kruissteken. Dat moest toch anders kunnen. met een ander ontwerp. En sinds een tijd ben ik bezig met mijn grote liefde: poppen maken. Lappenpoppen van wol, maar ook stoffenpoppen van katoen.

Al deze bezigheden komen voor mij samen. In de webshop, in workshop, op een markt, evenement of festival.

Heb je vragen? Aarzel niet en stuur me een mail: info@skapacrafts.nl

Lieve groet van Rian 


Skapa
Marga Klompelaan 140
7207 KC Zutphen