Over mij

Hoi en welkom bij Skapa!

Officieel is de naam ‘Hugsa og Skapa’ wat ‘bedenk en creëer’ betekend in het IJslands. Dat leek me wel een fijne naam toen ik begon; bedenk een kledingstuk en maak het. Inmiddels is het afgekort tot Skapa, en daar kwam uiteindelijk nog een ‘crafts’ achter… 🙂

Mijn naam is Rian, ik ben degene bij wie je uitkomt als je een bericht stuurt via facebook of een mail. Ik ben ook degene die op de markten staat, al krijg ik daar vaak hulp, dus kun je ook heel goed iemand anders treffen.

Ik verkoop onder andere stoffen, vooral wol en linnen. De stoffen zijn bij uitstek geschikt om historische kleding mee te maken, denk daarbij aan IJzertijd tot late middeleeuwen. Maar natuurlijk kan iets moderns ook. Naast de stoffen nemen de garens een grote rol in:  wol en linnen in verschillende diktes, om mee te naaien, borduren, naaldbinden of weven. Voorts heb ik naaigerei, vroegmiddeleeuwse petten en kaproenen, bandweefkammen, lucetvorken, kleding, dekens, omslagdoeken, mantels, mutsen, alles zelfgemaakt of met zorg ingekocht.

Als ik ergens sta dan is dat vaak met een houten kraam. Met een achtergrond als re-enactor van de vikingperiode is Skapa begonnen op historische evenementen en de kraam is dan ook als zodanig ingericht. Ik pas daarmee in diverse plaatjes, van historische markten tot educatieve activiteiten en diverse festivals in binnen- en buitenland. Als je wilt weten waar je Skapa kunt vinden, kijk dan in de agenda.

Naast de webshop en festivals geef ik met veel plezier workshops. Meer informatie hierover vind je op de bijbehorende pagina. 

Heb je vragen? Aarzel niet en stuur me een mail: info@skapacrafts.nl

Lieve groet van Rian 


Skapa
Marga Klompelaan 140
7207 KC Zutphen