Geplaatst op Geef een reactie

Boek: Levensdraden

Er ligt altijd een boek op het nachtkastje. Maar deze is wel heel bijzonder. Ik ben net begonnen, maar vind hem nu al mooi… 😍“Levensdraden strekt zich uit van middeleeuws Frankrijk tot naoorlogs Nederland, van een krijgsgevangenkamp in Singapore tot een familiezolder in Schotland, van de politieke propaganda van het tapijt van Bayeux en soldaten uit de Eerste Wereldoorlog met PTSS tot de kaarten die meisjes in de Nieuwe Wereld naaiden. Het is een kroniek van identiteit, protest, herinnering, macht en politiek, meesterlijk verteld aan de hand van de geschiedenis van mannen en vrouwen die, dwars door de eeuwen en over continenten heen, de taal van naald en draad hebben gebruikt om hun stem te laten horen, zelfs in de moeilijkste omstandigheden.Levensdraden is een even fascinerend als ontroerend boek over de grote sociale, emotionele en politieke betekenis van handwerk.”Zo zegt de achterflap. Wat ik zelf fijn vind is dat het lekker wegleest, het is makkelijk geschreven. Heerlijk boek voor de handwerkers met een geschiedenis tik 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *