een slinger van lapjes stof

Stofrestjes… ik kom er in om. Er blijven soms reststukken over van de stoffen op de kraam, reststukken van de kledingstukken die ik op bestelling maak, reststukken van de petjes, kaproenen en andere zaken voor de voorraad. En het is zo zonde om het weg te gooien…
Daar moet toch nog een doel voor te vinden zijn.

En dat is er zeker. Een daarvan is een stoffen slinger, duurzaam en een stuk minder snel in de knoop dan de papieren variant. Bovendien lekker vrolijk met al die verschillende kleurtjes, of juist in stijl met de woonkamer 🙂

Wat heb je nodig:
* stofresten, bij voorkeur geen rafelende stof. Rafelt ze wel dan na het knippen van de vorm even zigzaggen op de naaimachine of onder een locker door.
* een koord, beetje stevig, bij voorkeur ook van stof
* optioneel, 2 haakjes

Meet je hoeveelheid koord af. Bepaald hoeveel vlaggetjes je eraan wil en knip die hoeveelheid uit. Je kan verschillende vormen nemen, maar denk eraan dat je het breedste stuk van je ontwerp bovenaan houdt, anders trekt het lapje krom en zie je er niets van. Langere stukjes stof kun je ook dubbelvouwen.
Verdeel de vlaggetjes over je koord, houdt aan beide uiteinde wat ruimte over, en naai ze vast. Als je ze aan het koord naait blijven ze zitten op hun plaats, als je een tunnel naait zijn ze nog wat te verschuiven.

Maak aan het uiteinde van het koord lusje. hier kun je nog een haakje indoen zodat je het koord makkelijk ergens aan kan haken.